Στις 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συζήτηση της ΦΥΛ.ΙΣ. για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Μια συζήτηση σκληρή και δύσκολη, όμως απαραίτητη. Μια συζήτηση για τις γυναικοκτονίες. Μετράμε 13 γυναικοκτονίες μέσα σε 9 μήνες και το συλλογικό τραύμα που βιώνουμε είναι πιο βαθύ από ποτέ. Γι’ αυτό το λόγο η επιλογή της συγκεκριμένης θεματικής ήταν εξαρχής μονόδρομος.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια παρουσίαση – εισαγωγή στο θέμα από τον Τομέα Σεμιναρίων και Συνεδρίων της ΦΥΛ.ΙΣ., μέσω της οποίας φωτίστηκαν γλωσσικές, ψυχοκοινωνικές αλλά και νομικές όψεις το φαινομένου των γυναικοκτονιών. Όταν ο λόγος δόθηκε στο κοινό ακούστηκαν καίριες τοποθετήσεις και σε αρκετές περιπτώσεις έντονα βιωματικές.

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί για να ακούσετε, να μοιραστείτε, να προβληματιστείτε και ευελπιστούμε η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά να συνεχιστεί με ουσιώδεις συζητήσεις αλλά και με ενεργή δράση.

Παρακάτω θα βρείτε επισυναπτόμενες τις παρουσιάσεις – powerpoint που επιμελήθηκε ο Τομέας Σεμιναρίων και Συνεδρίων αναφορικά με τη θεματική των Γυναικοκτονιών.

1.Γλωσσική όψη του φαινομένου, Χρήστος Ανανιάδης

2.  Ψυχοκοινωνικές όψεις του φαινομένου, Δέσποινα Κυριλλίδου

3.  Νομική όψη του φαινομένου, Άντζυ Παντζαρτζίδη